dilluns, 22 d’agost del 2011

Películ·les lliures

La cultura lliure cada cop abarca més camps, i un d’aquests és en el món audiovisual, on de mica en mica es van publicant pel·lícules amb una llicència Creative Commons i de forma gratuïta per al públic. En aquest camp podem destacar les següents pel·lícules:

En el camp de l’animació cal destacar les dues següents pel·lícules, totes dues fetes pel mateix estudi.
- Elephants’ Dream
- Big Bug Bunny

I en el camp de les pel·lícules rodades en persona es poden destacar les següents pel·lícules: Old Nasty People, una pel·lícula sueca sota llicència Creative Commons, per descarregar-la cal anar a TPB i baixar-la a través de torrent. Una altra pel·lícula a tenir en compte és To Shoot an Elephant, un reportatge sobre la situació de Palestina, més concretament la Franja de Gaza; aquest film hi ha diverses opcions d’aconseguir-lo.

Hi ha un llistat més complet de pel·lícules Creative Commons en aquest enllaç(còpia en memòria de Google perquè en el moment d’escriure aquest post no funcionava correctament el servidor wiki.creativecommons.org).

També cal destacar que totes aquelles pel·lícules que el seu copyright a caducat són pel·lícules que es troben sota el domini públic, i per tant són lliures a tots els seus efectes. En podeu trobar més informació en els següents enllaços:
Archive.org, i a The Public Domain Database.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada