dissabte, 19 de novembre del 2011

Com fer que el cercador per defecte de Google Chrome sigui google.cat i no google.es

L'entrada d'avui la dedico a explicar com fer que totes les cerques que es fan directament a través de la barra de direccions del Google Chrome i del Chromium la faci a través de google.cat i no de google.es.

Per fer-ho el què cal fer és desplaçar-nos dins del Google Chrome / Chromium a la part superior de la dreta, a on hi ha dibuixada una clau.

Hi fem click, i ens apareixerà un menú, depèn de quina versió feu servir heu d'anar al menú d'opcions o el menú de preferències.

Un cop allà dins hem de fer click a gestiona els motors de cerca i n'afegim un de nou amb aquests valors:
1.- google.cat
2.- google.cat
3.- http://www.google.cat/search?{google:RLZ}{google:acceptedSuggestion}{google:originalQueryForSuggestion}sourceid=chrome&ie={inputEncoding}&q=%s


Feu click a estableix com a predeterminat i pujarà al menú dels navegadors predeterminats, podeu eliminar la resta. A partir d'ara ja us cercarà a través de google.cat.

EDITO:

Si el què voleu és cercar a través de google.com en català (els resultats de cerca són diferents si cerques en google.cat i en google.com) els passos a seguir serien els següents.

1.- google.com
2.- google.com
3.- http://www.google.com/webhp?hl=ca#search?{google:RLZ}{google:acceptedSuggestion}{google:originalQueryForSuggestion}sourceid=chrome&ie={inputEncoding}&q=%s

4 comentaris:

  1. I per cercar amb el https://www.google.com/webhp?hl=ca?

    ResponElimina
  2. Doncs no ho sé, però suposo que hauries de canviar http://www.google.cat/ per https://www.google.com/webhp?hl=ca#

    ResponElimina
  3. Hola, doncs no sé si és amb les versions actuals o què però després de canviar-ho, tancar, obrir, revisar que em mantingui google.cat com a cercador predeterminat, faig una cerca a l'omnibox i em continua fotent (en tots els sentits) el google.es dels collons. Sincerament, trobo que Google, tan bona en altres coses, amb el Chrome la caga un dia sí i l'altre també.

    ResponElimina
  4. Doncs no sé què pot ser, actualment a mi em continua funcionant perfectament. Qualsevol cerca que realitzo a través de l'omnibox me la fa a través de google.cat.

    ResponElimina