L'instal·lem (no explicaré el procés d'instal·lació perquè cada persona és un món) i l'executem. Ens trobem davant d'aquesta pantalla:
![]() |
Pantalla inicial de l'Avidemux |
Obrim un nou vídeo clickant a la icona de la carpeta blava i seleccionem el vídeo que volem incrustar els subtítols. Ens sortirà una cosa similar a aquesta imatge:
![]() |
Pantalla de l'Avidemux amb un vídeo per poder-hi treballar. |
![]() |
Pantalla de selecció de filtres de l'Avidemux |
![]() |
Pantalla de configuració dels subtítols de l'Avidemux |
Un cop fet tot això fem click a OK i tornarem a la finestra anterior, ara però amb un escrit a la tercera columna; això són els filtres activats en el vídeo. Sempre els podrem modificar fent click al botó configure, i si volem que el filtre només es produeixi en un temps determinat del vídeo hem de fer click a partial.
Un cop hem fet tot això podem veure una previsualització del vídeo fent click a Preview, aquí podem veure com queda el nostre vídeo i si no ens agrada ho podem anar modificant com he explicat anteriorment.
![]() |
Imatge de previsualització del vídeo amb els subtítols incrustats |
Si el resultat ens agrada fem click a Ok per sortir de la previsualització i fem click a Close de la finestra dels filtres, ara el què ens queda ja és codificar el vídeo; en aquest punt tornem a estar a la pantalla d'inici de l'Avidemux, fem click al primer disquet que surt a la barra d'icones del programa (si deixem el ratolí a sobre ens sortirà un cartellet escrit amb les paraules Save Video), ja que l'altre disquet és per guardar el projecte i continuar treballant en un altre moment. Elegim un nom pel video i li afegim el tipus de hàgim elegit a la finestra principal, en general, si no ho hem modificat serà avi. Ara ens sortirà una pantalla com la següent:
![]() |
Imatge de la codificació final del vídeo |
En aquest moment podem dir-li si volem que l'ordinador s'apagui quan hagi acabat de codificar, molt útil si el projecte dura unes quantes hores de codificació, ja que així pots anar-te'n a dormir mentre el vídeo s'està codificant; o també canviar la importància per si no vols perdre rendiment en l'ordinador i que es codifiqui a segon pla canviant la prioritat. Quan acaba la codificació ens avisarà que el vídeo ha estat codificat correctament. El reproduïm amb el nostre reproductor habitual i comprovem que funcioni correctament i si el resultat és satisfactori ja haurem acabat.
Nota 1: La lletra que he fet servir per la codificació del vídeo és Ubuntu-B, la podeu trobar fent click aquí.
Nota 2: Normalment recodifico l'aùdio amb MP3 Lame perquè el àudio en MP3 és el format de l'àudio més conegut i a vegades, el ogg no funciona del tot correctament en segons quins dispositius. Tot i que si sé a on es reproduirà el vídeo canvio l'àudio conforme es pugui reproduir en el dispositiu final. Ja per acabar, aquesta mania la tinc perquè si deixo la opció Copy de l'àudio a vegades el vídeo es queda sense so encara no sé perquè. Si voleu codificar en MP3 lame la llibreria a GNU/Linux ve per defecte, per MS Windows podreu trobar la .dll aquí.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada