divendres, 18 de gener del 2013

El Canvi - part IV

Bé, un cop tenim els repositoris extres instal·lats i els codecs enllestits per tal de poder reproduir qualsevol arxiu multimèdia, anem amb el què dóna una més de problemes, el navegador web. En aquest camp tenim poca elecció, ja que dels principals que hi ha al mercat, Chrome i Chromium donen errors al cap de poc temps d'usar-los i la navegació es fa impossible; Internet Explorer no té versió per GNU/Linux i és privatiu, i Opera no el considero pel mateix fet, per ser privatiu. Per tant ens hem de quedar amb la versió que ens ve instal·lada per defecte, o sigui amb Firefox, que tot i no ser un mal navegador, el trobo massa pesat.

Comencem primer de tot instal·lant el reproductor de flash, que tot i que és una eina que cada cop s'usa menys, moltes pàgines encara el fan servir. El què hem de fer és descarregar-nos el paquet de YUM des de la pàgina d'Adobe, un cop el tinguem descarregat, ens desplacem des de la consola a la carpeta Baixades que és on en principi s'ha descarregat el paquet amb un cd Baixades/ un cop fet això podem procedir a instal·lar el paquet amb un simple:
 
su -c 'rpm -ivh adobe-release-x86_64-1.0-1.noarch.rpm'
 
i després importem la clau amb un:
 
su -c 'rpm --import /etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-adobe-linux'
 
ara ja tindrem el repositori d'Adobe preparat per instal·lar el Flash, només cal que executem sudo yum -y install flash-player i ja haurem acabat amb el Flash.

Però això no acaba aquí, una de les coses que m'agrada molt a mi és blocar la publicitat de les pàgines, actualment hi ha un excés de publicitat a les pàgines, fins en certs moments, arribar a ser molestes, jo la bloco a través del adblock plus, només cal cercar aquest complement a la pàgina d'addons de Firefox. El què si que cal afegir és el diccionari català al Firefox per quan s'escriu, això ho podem treure des d'aquí, només cal fer click en el diccionari català. El què no he entès és perquè el Firefox, quan s'actualitza la interfície deixa d'estar en català com ho estava per defecte, mirant la mateixa pàgina només he vist que hi ha disponible la versió per la variant valenciana de la llengua, la he instal·lat i la veritat és que pràcticament no es nota la diferència. O sigui que recomano instal·lar-la per tenir el Firefox en català. També cal dir que he provat de fer servir el catalanitzador de softcatalà i no funciona bé. Un principi fet tot el què acabo d'explicar el navegador ja hauria de funcionar correctament, deixar-nos de mostrar publicitat absurda (fins i tot la de youtube), tindrem la interfície en català una altra vegada i el diccionari en català per poder corregir possibles errors d'escriptura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada